Sorten-icon Variety finder

Quality :


Usage :

Show varieties
Brochures
Mais Brochure 2019
Oats - breaking new ground
Leguminosen 3. Aufl.
all catalogues

Hybride tarwe heeft veel voordelen

In Nieuwe OOGST zal zaterdag 20 oktober ook een verslag staan over de ervaringen van Nederlandse telers met het hybride tarwe ras HYKING.

Hier zien we hoe telers positief verrast zijn door de sterke eigenschappen van hybride tarwe en dat in het bijzonder in de droge, warme zomer van 2018.

De rassen HYFI en HYKING hebben in Nederland succesvol in praktijktesten meegelopen. HYPOCAMP is een nieuw ras en is met de hoogste opbrengstcijfers opgenomen op de Belgische Rassenlijst 2019 en verdient daarom ook uw aandacht.

Hybrid tarwe HYKING
Hybrid tarwe HYKING


HYFI is een vroege vultarwe met een goede stevigheid en een hoge opbrengst. HYFI is al 4 jaar het meest gezaaide hybride ras in Frankrijk. Redelijk kortblijvend. Goed gezond, maar gele roest verdient aandacht. Geschikt als stoppeltarwe: tarwe na tarwe en tarwe na mais.

HYKING is een halfvroege vultarwe met een goede stevigheid en goede ziekteresistentie op Gele Roest, Bruine Roest, Septoria en Meeldauw. HYKING is wat langer dan HYFI en levert nog hogere opbrengsten dan HYFI.

HYPOCAMP is een nieuw halfvroege vultarwe met een topopbrengst. Opgenomen op de Belgische Rassenlijst 2019 met de hoogste opbrengst (112 – relatief). Goede ziekteresistentie op Gele Roest, Bruine Roest, Aar- en Bladvlekkenziekte. Goede stevigheid.We use cookies on this website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Privacy Policy.