Sorten-icon Variety finder

Quality :


Usage :

Show varieties
Brochures
Mais Gids 2024
Sortiment Catalogue 2022/2023
HySeed Hybrid Wheat
HySeed Hybrid Rye
Oats - breaking new ground
all catalogues

Zaaiadvies voor hybride tarwe

Hybride tarwe kan dunner gezaaid worden dan gangbare tarwe. Omdat hybride tarwe een sterke uitstoeling kent heeft het ook meer ruimte nodig en dient er minder zaaizaad gebruikt te worden.

Hybrid tarwe unit
Hybrid tarwe unit

Het advies is om – bij uitzaai voor 15 november- tussen 130 en 150 zaden per vierkante meter te gebruiken. Hybride tarwe zitten verpakt in eenheden van 500.000 zaden. Omgerekend komt het zaaizaadadvies van 130 – 150 zaden/ m2 neer op 2,6 tot 3,0 eenheden per hectare.

Het duizendkorrelgewicht bepaald het gewicht van de eenheid bij hybride tarwe en dus het aantal kilo’s dat zal worden gezaaid. Het gewicht van iedere partij zaaizaad zal verschillen en ook het ras is hierbij bepalend. Het nu aangeboden zaaizaad van hybride tarwe heeft een dkg van tussen de 50 en 56 gram. Een eenheid zal daarmee tussen de 25 kg en 28 kg wegen. Op een hectare zal tussen de 65 en 84 kg hybride tarwe worden gezaaid. Wanneer we dit vergelijken met gangbare tarwe zitten we met hybride tarwe op maximaal 46% van het gebruikelijke zaaiadvies.

Zaaiadvies Hybride tarwe
Zaaiadvies Hybride tarwe

Wij adviseren om voor het zaaien altijd een afdraaiproef te doen om te controleren hoeveel zaaizaad exact gebruikt word. Het regelmatig zaaizaad wegleggen tijdens het zaaien is cruciaal omdat het hybridezaad voldoende ruimte moet hebben om te kunnen uitstoelen.We use cookies on this website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Privacy Policy.