Sorten-icon Variety finder

Quality :


Usage :

Show varieties
Brochures
Mais Gids 2024
Sortiment Catalogue 2022/2023
HySeed Hybrid Wheat
HySeed Hybrid Rye
Oats - breaking new ground
all catalogues

Hybride tarwe: de beste droogte tolerantie

Hybride tarwe rassen komen voort uit de kruising van zuivere inteeltlijnen. Dit geeft een heterosis-effect dat zorgt voor de extra groeikracht die hybride rassen kenmerkt.

Bij tarwe vertaalt zich dat in een groter wortelstelsel, tot planten met zelfs meer dan 12 stengels na de uitstoeling en uiteindelijk meer opbrengstcapaciteit.

Dit grotere wortelstelsel zorgt voor een diepere beworteling en een groter bodempakket waar vocht en nutriënten kunnen worden weggehaald. Dit zorgt voor een constante, regelmatige groei, minder groeistress en een langere toevoer van vocht en voedingstoffen.

Sterke uitstoeling bij hybride tarwe
Sterke uitstoeling bij hybride tarwe
Sterke uitstoeling en een groot wortelpakket bij hybride tarwe
Sterke uitstoeling en een groot wortelpakket bij hybride tarwe

Wanneer de stressfactoren aanwezig zijn zoals droogte, storende lagen, hoge temperaturen in de vroege zomer of het perceel juist minder geschikt is voor de tarweteelt ontwikkeld zich een extra groot wortelpakket. Hybride tarwe manifesteert zich dus onder stressomstandigheden en suboptimale groeiomstandigheden voor gangbare tarwe als een efficiënt, hoger opbrengend en meer stabiel gewas. Des te moeilijker de teeltomstandigheden des te groter het opbrengstvoordeel voor hybride tarwe.

Wortelontwikkeling hybride tarwe
Wortelontwikkeling hybride tarwe

Regeneratie

Door de extra celdeling activiteit van de hybride tarwe zie je ook een verhoogde regeneratie, dit is het verschijnsel dat de plant beschadigde plantendelen hersteld. Dit kunnen nieuwe (haar)wortels zijn maar ook beschadigingen aan stengels zullen worden overgroeit door nieuwe cellen.We use cookies on this website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Privacy Policy.